O Nas Nasze Produkty Wyróżnienia Galeria Kontakt

<< powrót

Misja

Aby zdobyć zaufanie i szacunek naszych klientów dostarczamy im każdego dnia smaczne produkty najwyższej jakości. Pieczenie chleba to dla nas coś więcej niż praca, to powołanie do szlachetnego zawodu piekarza, to także duma z codziennej obecności naszych wypieków na Państwa stołach.

Jakość naszego pieczywa to jakość naszej pracy, której sekretem jest nasze doświadczenie. Pieczołowicie strzeżemy tradycyjnych polskich receptur wypieku - to wielkie bogactwo, którym chcemy dzielić się z innymi.

Szanujemy środowisko naturalne. Żyjemy w zgodzie z otaczającą nas przyrodą. Piekąc chleb używamy starannie dobranych naturalnych składników.

Szanujemy tradycję, szanujemy więc i chleb, który jest jej częścią. W ten sposób wyrażamy szacunek wobec wszystkich naszych klientów.

Naszą filozofią jest poszanowanie piekarniczych tradycji i natury, która nas otacza. Sięgamy po stare, czasami nawet zapomniane polskie receptury. Wypiekamy chleb bez żadnych sztucznych dodatków, tradycyjna metodą, z naturalnie zakwaszonej mąki żytniej.

 







Historia

Tradycje piekarskie sięgają czasów międzywojennych. Zapoczątkowane zostały przez Tadeusza Zycha, który jako kilkunastoletni chłopak razem z bratem Mieczysławem rozpoczęli naukę zawodu w jednej z krośnieńskich żydowskich piekarni. Na początku lat 50 – tych Tadeusz rozpoczął samodzielną działalność piekarską prowadząc zakłady w Iwoniczu Zdroju, Dukli i Krośnie. Doświadczenie oraz wiedzę, którą zdobywał całe życie przekazał swoim zięciom Januszowi Frydrych (mąż Marii) i Stanisławowi Kopacz (mąż Anny). Zięciowie podjęli się pracy w tym zawodzie i kontynuują ją do chwili obecnej prowadząc z sukcesami własne zakłady piekarskie.

Piekarnia Kopacz powstała w 2000r. Uruchomiona została 15 kwietnia na 7dni przed Świętami Wielkanocnymi. Początkowo zatrudniała 7 osób łącznie z właścicielem. Produkcja odbywała się na półtorej zmiany, głównie w nocy a sprzedaż miała miejsce przez cały dzień od wczesnych godzin porannych we własnym sklepie przy zakładzie oraz u lokalnych odbiorców w małych sklepach spożywczych. Wyroby tworzone według tradycyjnych receptur szybko zyskały akceptację miejscowych Klientów. Z czasem zatrudnienie wzrosło a produkcja została rozwinięta o nowe wyroby. Wynikiem dynamicznego rozwoju było powstanie własnej sieci sklepów w okolicy. Produkty są chętnie kupowane przez Klientów, którzy cenią sobie walory smakowe naturalnego pieczywa.

Ciężka praca wykonywana przez doświadczony zespół pracowników została doceniona nie tylko przez stałych Klientów ale również była wielokrotnie nagradzana w konkursach.

 







Systemy

Piekarnia działa zgodnie z Dobrą Praktyką Higieniczną i Sanitarną oraz posiada wdrożony System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli.

GHP - Good Hygienic Practice      

GMP - Good Manufacturing Practice      

HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points





Copyright Piekarnia Kopacz